Taxatierapport in Noordwijk en omstreken nodig?

Een taxatierapport is om uiteenlopende redenen handig om te hebben. Op deze pagina vertellen we wanneer u een taxatierapport nodig heeft en welk taxatierapport het meest geschikt is voor u.

Welk taxatierapport heb ik nodig?

Er bestaan twee soorten taxatierapporten: een standaard taxatierapport en een gevalideerd taxatierapport. De inhoud is nagenoeg hetzelfde. Het verschil zit in de controle van een validatie-instituut.

Gevalideerd taxatierapport

Laten we beginnen met een gevalideerd taxatierapport. Deze heeft u nodig bij de aanvraag van een hypotheek. Geldverstrekkers eisen een gevalideerd taxatierapport om er zeker van te zijn dat uw taxatierapport aan de strengste eisen voldoet. Een gevalideerd taxatierapport voldoet altijd aan de strenge eisen van het NWWI of een ander validatie-instituut. Voor andere redenen heeft u geen gevalideerd taxatierapport nodig, maar volstaat een standaard taxatierapport.

Standaard taxatierapport

Als u het taxatierapport niet voor het verkrijgen van een hypotheek gaat gebruiken, volstaat een standaard taxatierapport. Zo'n taxatierapport verschilt niet of nauwelijks van een gevalideerd taxatierapport, het is alleen niet gevalideerd door het NWWI. Dit maakt voor u echter niets uit als u het taxatierapport voor de volgende redenen gebruikt:

De inhoud van het taxatierapport

In een taxatierapport beschrijft de taxateur de volgende kenmerken van de woning:

De taxateur bepaalt aan de hand van bovenstaande kenmerken de vrije verkoopwaarde van de woning. Dit is de marktwaarde die de woning onder normale omstandigheden waard zal zijn. De taxatiewaarde kan afwijken van de vraagprijs van de woning. 

Taxatierapport nodig